Novebergrått

Skrivet 2012-11-22 Klockan 21:39:38

Idag har det varit en sån där riktigt grå och mulen dag med lite duggregn. Jag och Miranda åkte dock till ridhuset med Maräng där hon fick bli longerad.
Annars har jag fixat mestadels här inne. Dammsugit och städat lite överallt och dessut satt upp rena gardiner i vårt sovrum.
Lilla mamma befinner sig fortfarande på Byle Gård efter sin hjärtinfarkt för några veckor sedan. Hon trivs bra där och känner sig trygg, det är huvudsaken. Nästa vecka ska jag åka till henne ill och vi ska umgås lite, i den mån hon orkar vill säga.
I helgen har vi bad att se fram emot på lördag och på söndag åker vi Eckerölinjen tillsammans med pappa och Berit. Julbord blir det, mums!!!

Tjing Linda



Återuppstånden

Skrivet 2012-11-13 Klockan 09:30:12

I söndags när vi skulle stänga och natta till hönsen upptäckte vi att vi saknade två hönor. En vit och så lillhöna som kom med gässen i sommras. På med pannlampa och leta, leta överallt. Tyvärr hittade vi inga hönor utan  gick och la oss med tron om att räven tagit dom. På måndagmorgonen när jag höll på i stallet såg jag att katterna var ruskigt intresserade av något i en rishög borta vid logen. När jag undersöker vad det kan vara ser jag massor av fjädrar och drar då slutsatsen att hönorn blivi mat till något rovdjur. Men döm om min förvåning när jag tittar under vedboden så sitter där en skrämd vit höna. Oj, vilken tur tänker jag då var det "bara" lillhöna som gick åt då. Och så idag när jag återigen håller på med morgonbestyren i stallet hör jag någonting. Utanför gässens hus går lillhöna helt oberörd och undrar om hon kan få komma in i hönshuset, hon är både hungrig och törstig. Åh, så glada vi blev. Återigen är alla fem hönor samlade med tuppen Harry!!!
 
I helgen hade vi riktigt skitväder med regn och grått. Hela familjen var till Gimo och badade på lördagen men annars hände här inte så mycket. I går och idag har vi däremot fint vinterväder med ett par grader kallt och strålande solsken. I går jobbade jag på Htj och ska så göra även imorgon. Passar bra nu när jag ska köpa Zilona på lördag och det ska ut en slant. På tal om jobb så har Pierre fått jobb och det är vi alla så lyckliga för, han jobbar på ett telemarketingföretag inne i Stockholm.
 
Förra veckan var jag ner till Stockholm och hälsade b.la. på mamma som numera bor på Byle Gård. Jag hämtade henne iaf och vi åkte hem till hennes lägenhet i Å-berga. Vi pysslade med lite av varje där ett par timmar och sedan skjutsade jag tillbaka henne till Byle. Mamma är väldigt svag och skruttig men ändå vid relativt gott mod tycker jag. Vi hade iaf en mycket fin stund tillsammans även om mamma som hon uttryckte sig tycker det är skit att vi bara får 40 år ihop. 
Jag var även till storasyster Marika i Sunbyberg och hälsade på. Vi gick på Afrikansk restaurang och sedan gick vi på bio. "Hypnotisören" såg vi, den var bra men otäck trots att jag läst boken.
 
 
Tjing Linda
 
 


Uppsala

Skrivet 2012-11-01 Klockan 07:07:03

I går vart det nästintill en heldag inne i Uppsala. Miranda skulle till Ikea för att bla. handla en byrå. Jag skulle byta ett par skydd till Zilona på Hööks som var för små. Där blev det dessutom ett innetäcke till tanten ;-)
Vi handlade även på Coop och bolaget för idag kommer våra vänner Anita, Erika och Nellie och sover över natten. 
Jag har varit ute i skogen och rekat efter trattisar så dit ska jag ta Anita idag eller imorgon. Själva har vi ju så mycket svamp att jag inte vill plocka mer men jag visar gärna Anita. 
Innan vännerna kommer ska hästar släppas ut, mockas och fyllas på vatten. Det ska gås med hundarna och jag och Pierre ska åka in till Östhammar för att hämta ut Kevins nya fothylsor och korsett. Ska även passa på så att Pierre får övningsköra lite i Östhammar den 19/12 har han uppkörning där. I går klarade hans bästa kompis Jesper körkortet, sååå kul!!!
Mamma mår efter omständigheterna bra. Hon är fortfarande på Byle Gård och lär så förbli, där trivs hon iaf fint. Nästa vecka ska jag åka och hälsa på henne.
Lillprinsen i familjen går och fyller 14 år på lördag, jösses!!! Men lite kalas har vi redan i kväll när vi har kompisar här :-) Den här veckan har Kevin gått på fritids mån-tors. Det är premiär för fritids här för hans del sedan vi flyttade. Men oj vad han tycker det är skoj att få gå med dom stora grabbarna. De har kollat på skräckfilm och haft halloweenparty bla.
 
 
Tjing LInda


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!