Julhelg

Skrivet 2013-12-26 Klockan 08:51:07

Så har vi passerat julafton å juldagen. Lugna rofyllda dagar...
Julafton tillbringade vi hos pappa å Berit i Tierp. God mat och trevlig gemenskap. Jag passade på att bada bastu medan de andra kollade Kalle Anka =)
Vi var hemma igen vid 7-tiden på kvällen å då öppnade vi i familjen våra julklappar. Här kommer lite av vad vi fick.
Tony: Presentkort på Jaktbutiken av Pierre, presentkort på Dressman av mig, sängkläder av Miranda.
Pierre: Bäddmadrass och parfym av oss, porslin av Miranda samt konsertbiljett.
Miranda: Hotellövernattning på Nyårsafon och hästborstar av oss, böcker av Pierre.
Jag: Gardiner till sovrummet och sängkläder av Miranda, presentkort på Höök av Tony, presentkort på HM av Pierre.
Kevin: Kläder av oss, nymålat/tapetserat i sitt sovrum av Miranda och Pierre.
Alla blev vi glada och nöjda.
 
Så nu håller Pierre och Miranda som bäst på att staylar om i Kevins sovrum. De ska måla och tapetsera samt möblera om. Det kommer bli jätte fint. Dom är så duktiga och snälla mot sin lillebror.
 
I helgen ska jag ner till Åkersberga och Dommarudden. På lördag kl 15 ska jag, Marika, Rolf och Kerstin träffas där för att umgås och äta en bit mat. Det ska bli trevligt. Efter det åker jag till min kompis A-C i Täby och sover över natten.
Nyårsafton firar vi här hemma och ev kommer Sara och Dion upp. Det ska bli kul vi har inte träffats på över 1 år!!!
 
Tjing Linda


Uppdatering

Skrivet 2013-12-16 Klockan 08:54:08

Ska uppdatera er som är intresserade med det senaste som hänt här i Uckerö.
 
Vattenkopparna är installerade å färdiga i stallet. Nu saknar vi en varmvattenberedare så vi kan färdigställa spolspiltan. Alla hästarna utom lilla inhyrda Sunita dricker ur kopparna, hon är 25 år å har aldrig druckit ur en sådan. Hon är mkt skeptisk till såndana moderniteter så det blir vattenhink för henne fortsättningsvis.
Snön som vi fick för dryga veckan sedan har smält bort och istället har vi isgata på vägarna här runtom. Inget roligt ridunderlag med andra ord, ja inte promenadunderlag heller för den delen. 
I onsdags förra vecka red vi lektion på ridskolan igen. Den här gången gick det än bättre när man lärt känna hästarna lite och vet hur de fungerar. 
Miranda red lektion på Maräng i fredags å det gick oxå bra. Imorgon är det min å Marängs tur att rida för Jessica. 
På tal om Jessica. Vi har äntligen fått nya grannar. Hon heter oxå Jessica och hennes man heter Jan. Hon ringde mig för någon vecka sedan och presenterade sig. Mkt trevlig HÄSTmänniska!!! Det blir nog bra när de kommer hit. Ev har vi redan nu en lite hemlis tillsammans men den berättar jag mer om längre fram när det är mer bestämt.
Sista veckan i skolan för K den här veckan, lite förtjänt julledighet väntar sedan. 
Sista uppvisningen med kören hade vi i torsdags, kakfrossa vid simbadet i Österby. Trevligt men nu är det skönt med lite uppehåll från kören, har varit rätt så intensivt sista tiden.
Pga inbrottet för några veckor sedan är nu alla säkerhetsåtgärder uppdaterade, strålkastare, lås m.m. Hoppas vi kan hålla tjuvarna borta med hjälp av detta fortsättningsvis.
 
Julafton tillbringar vi hos pappa å Berit annars har vi en stillsam jul- å nyårshelg framför oss. Ev blir det lite jobb på Htj å självklart massor av ridning!!!
 
Tjing 
 
 
 
 
Jag å ridskolehästen Wally





Ridskolleelev

Skrivet 2013-12-05 Klockan 07:07:57

Så där efter en 25 år ca är jag åter tillbaka som ridskoleelev. I går började jag och Miranda i en specialgrupp på Gimo ridklubb. På onsdagar kl 19.00 kommer vi nu framöver rida dressyr och hoppa om vart annat på ridskolans hästar. Konstigt kanske ni tycker att vi inte tar med våra egna hästar men eftersom Maräng är dräktig vill vi inte ha med henne i grupp med andra hästar, hon kan ju dra på sig någon smitta. Henne tränar vi ju fortfarande med på fredagr kl 13.00 för Jessica, ensamma. Ibland rider Miranda ibland rider jag. Zilona blir ju 20 år nästa år och då anser vi att hon gjort det hon ska iform av träningar osv. Eftersom hon dessutom är lite bökig att lasta och lasta av så är det oxå en anledning till att vi inte åker med henne. 
Jag hade iaf en häst som hette Willy, korsning mellan halvblod/nordsvensk. Supersnäll, pigg, lydig men tung. Tanken är nu att vi ska ha samma häst en termin så vi verkligen kan lära känna varandra å hitta alla knappar. Nästa onsdag tar jag en bild på mig å Willy så får ni se hur vi ser ut tillsammans.
Här hemma håller Tony och pappa som bäst på att installera vattenkoppar i stallet, ska bli så skönt att slippa bära vatten.
Julen närmar sig med stormsteg men jag känner ingen hets. Julklapparna är fixade, de flest redan inslagna och vi har fått lite snö. 
I helgen som kommer ska jag och Tony ner till våra vänner i Åkersberga. Rock of ages står på programmet, det ska bli kul. 
Någonting som inte är lika kul är att vi har haft nattlig påhälsning på logen. 8 sommardäck på aliminiumfälg har de tagit samt motorsåg och div verktyg. Så idag ska Tony å jag in till Uppsala och införskaffa nya lås, rörelsedetektorlampor mm. Vi är inte de ända som är drabbade, flera gårdar i området har haft påhälsning. Bl.a. har det slangats disel.
Den männskliga egenskapen som inte kan skilja på mitt från ditt borde gå att vaccineras emot!!!
 
 
Tjing
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!