Annandag Jul

Skrivet 2012-12-26 Klockan 19:47:23

Jaha, så var det Annandag Jul. Hela julhelgen har vi tillbringat här hemma i lugn och ro. Dels för att vi trivs med det och dels för att man inte kan åka någonstans när man har djur att ta hand om. I söndags var vi iaf till mamma på Byle Gård och önskade henne en God Jul. Hon var vid gott mod och skulle få besök av storasyster Marika och storebror Jeff på självaste julafton. 
Själva var vi som sagt här hemma. Pappa och Berit kom hit vid 2-tiden efter att Tony hjälpt dom upp ur diket borta vid Pålsmoravägen. Vägen är smal och dikena djupa, lätt att hamna i diket när man får möte men någon som håller hög hastighet.
Kalle Anka tittade vi såklart på sedan åt vi julmat och efter det klappöppning. Jag fick bl.a en "onepiece" av Pierre, vilket är en mysoverall kan man säga. Av pappa & Berit fick jag en brandsläckare till stallet för det hade jag önskat och av Tony fick jag en ny tvättkorg eftersom den gamla gått sönder. Den allra bästa julklappen fick jag nog dock i går, på juldagen, då Tony & Pierre hjälpte mig i stallet. Tony mockade och Pierre fyllde på vatten till alla hästar så när jag kom ut på em för att göra detta var allt redan fixat. Vilka killar!!!
 
 
Ja julhelgen har verkligen gått i slapphetens tecken. Jag har börjat kolla på en serie på datorn som heter Homeland. Ett par avnitt varje dag, underbart att få längta efter något att titta på. På tal om att längta, det gör jag givetvis efter Miranda oxå. I går var det brölopp i Australien. Erikas morfar gifte sig med sin fästmö sedan flera år. 
 
I morgon eller på fredag ska jag åka med grannen Annika till Thun´s för att se om vi kan fynda något på mellandagsrean. Egentligen trivs jag ju inte alls med att åka och handla och trängas med massor av folk men samtidigt kan det vara kul att komma iväg lite. Julklapparna handlade jag i lugnan ro framför datorn här hemma, så praktiskt!!!
 
Tjing Linda
 
 
 


18 december

Skrivet 2012-12-18 Klockan 07:18:01

Det är mindre än 1 vecka kvar till julafton. Hua vad tiden går fort. Jag som brukar vara ute i god tid med julklappar har i år både haft idétorka och dåligt med tid att få ihop klapparna. Nu tror jag allt är fixat dock. Mycket har beställts från nätet, tack och lov för internet!!!
Har pratat med Miranda ett par gånger. Dom har det bra i Brisbane. Varmt, soligt och fantastiskt fint bor dom. 
Här hemma blir det mest för mig att ta hand om alla hästar och övriga djur, hinner inte så mycket annat. Igår skulle Pierre och jag åka till Östhammar och det började med att Pierre körde fast med "lillbilen" på uppfarten. Ca 1 timme tog det innan vi fick loss den. Väl iväg gör han dessutom nybörjarfelet att hålla för hög hastighet i en tvär vänsterkurva så att vi slirar av vägen. Grannen Bosse fick då komma och hjälpa oss upp med traktorn. I morgon kör han upp så det var väl bra att han testade på dikeskörningen innan det ;-) På kvällen trotsade vi dock dagens händelse och begav oss ut igen. Denna gång till Öregrund för att se på bio "The Hobbit". Den var lika bra som "Sagan om Ringen"-filmerna.
På söndag åker vi till Byle Gård och hälsar på kära mamma, det ska bli trevligt.
På julafton kommer pappa och Berit till oss annars blir julhelgen väldigt lugn, vi har ingenting inplanerat.
 
 
En riktigt God Jul önskar jag er alla!!!
 
Tjing Linda
 
 
 
 
 


Lite ångest

Skrivet 2012-12-03 Klockan 19:10:22

Har faktiskt lite ångest. På lucia åker Miranda till Australien i 3 veckor. Hur ska jag klara mig utan henne så länge?  Glad är jag förstås för hennes skull, vilket äventyr! Men det kommer bli tomt här hemma... Tur att det finns mail, skype och sms!!!
 
Förra veckan var jag ner till Åkersberga och assisterade mamma när hon var hem till lägenhet för att julpynta lite. Hon kämpar på kära mor, ser nu fram emot att få fira jul på Byle. Jag och Pierre gick oxå en HLR-kurs med Olivia. Det var intressant och mycket nyttigt.
 
 
I torsdags började det snöa och nu har vi fått ca 50-60 cm snö. Tony fick låna traktorn av grannen och plogade här hemma både i fredags och lördags. Nu har det blivit kallt och senast jag kollade på termometern visade den -18,7. I helgen had vi julkonsert med kören och det var superkul. Nu är det vinteruppehåll tills i slutet på januari. 
Jag och Miranda tog en härlig skogstur med hästarna idag. Zilona har inte blivit riden på över 1 vecka så hon tyckte det var mycket skoj att få komma ut och röra på sig. Känns så skönt att ta in alla hästarna på eftermiddagen i vårt fina stall där de kan så och mumsa hö även om det är bitande kyla ute. Idag har vi även julpyntat i stallet med glitter, ljusstake och adventsstjärna. Det blev så fint.
Här inne lyser oxå ljusstakar och adventsstjärnor och det är så stämningsfullt. Idag när jag och Miranda var och handlade så blev vi så otroligt sugna på smörgåstårta så sagt och gjort, vi slängde ihop en supersmarrig smörgåstårta som vi har kalasat på.
 
Imorgon ska vi åka till sågen och handla spån så jag slipper göra det själv när Mirran är borta. Har även handlat upp ett lager av kraftfoder så det ska räcka ett tag.
 
 
K mår efter sin lilla operation i förra veckan bra. Man klippte ju av en muskel i hans vänstra ben så han ska få lite ökad rörlighet i benet. Han är ju så otroligt kort och spänd i musklerna.
 
Tills nästa gång...
 
Tjing Linda
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!