Veckan som gått...

Skrivet 2012-07-27 Klockan 06:51:02

I helgen var jag ju med storasyster Marika till Sätra Brunn. Ett mycket fint och anrikt ställe. Vi tog fotbehandling på lördagen och ansiktsbehandling på söndagen. Badade båda dagarna, solade och åt god mat. En trevlig kortisvsitelse alltså. 
I tisdag var vi hos våra vänner Anita & Helge i Svinninge. Vilken sommarkväll... Vi satt ute och det var över 20 grader långt in på kvällen, en trevlig kväll att minnas tillbaka till! När vi åkte ifrån Åkersberga hämtade vi med oss mamma hit upp till Lestebo. Hon är relativt pigg för närvarande och har pulat med lite av varje här. Idag åker hon färdtjänst hem igen. 
Jag och Tony ska idag åka till Helena & Janne på Ljusterö för att imorgon göra en tripp ut i skärgården. Vi ska åka ut till Arholma, där har vi aldrig varit så det ska bli spännande.
Tony, jag & Kevin har oxå gjort slag i saken och bokat en 1 vecka till Bulgarien. Sommarvädret här har ju inte varit det bästa och för att få bada och koppla av lite innan hösten kommer flyr vi till sol och värme. Vi åker den 8 augusti så det är mindre än 2 veckor dit. Ska bli så mysigt!!!
 
Tills nästa gång...
 
Tjing Linda
 


Åke, Majsan & Lillhöna

Skrivet 2012-07-19 Klockan 08:20:29

Nu så har våra nya djurmedlemmar på Lestebo anlänt. De två gässen Åke och Majsan samt en fin grå liten höna som vi kallar "lillhöna". Våra fina vänner Helena och Janne från Ljusterö hade dom med sig när dom kom upp i tisdags. Vi hade superfint väder hela tisdagen oxå, faktiskt en hel dag utan regn!!! Vi grillade och satt ute och åt middag sedan åkte vi på Bilbingo till Norrskedika. Tyvärr vann vi inte någonting men jag tyckte det var ganska kul så kanske åker jag nästa tisdag igen ;-)
Igår var det fint på fm men sedan regnade det hela dagen. Jag och Miranda hann dock tvätta Maräng. Hon var riktigt snäll att spola med slangen trots att vattnet är iskallt!!!
Kevin kom hem från sin assisten igår där han hade sovit över en natt och tyvärr har han gått och blivit sjuk. Feber och lite uschlig. Hoppas alvedon och extra kärlek från mamma och pappa gör att han snabbt piggar på sig.
Nu lär det inte bli något mer inlägg förrän efter helgen och då kan jag informera er om hur min och Marikas vistelse på Sätra Brunn var. Tills dess...
 
 
Tjing Linda
 


Regn, regn och åter regn!!!

Skrivet 2012-07-15 Klockan 10:21:56

Här hos oss har det nästan inte gått en enda dag sedan midsommar utan att det har regnat. I dag är ännu en dag då det verkar bli heldagsregn. Regnet verkligen öser ner och i morse när jag steg upp var det bara att gå och ta in hästarna. Det är plaskblött i skog och mark så dom behöver få komma in och torka upp lite. 
När vädret är risigt blir det att man är inomhus mera. På sett och vis är det väl bra för man får lite gjort här inne då. Eftersom jag inte är någon Tv-människa så passar jag på att greja och feja på kvällskvisten när de andra sitter framför tv:n. I fredags putsade jag fönster och i går kväll dammsög jag. Pierre jobbar en stund med K nu på dagen innan han ska åka hem och egentligen hade jag tänkt att klippa gräs och passa på att rida men i det här vädret får det nog återigen bli någon inneaktivitet. Vad har jag inte bestämt mig för riktigt ännu.
I går när jag skulle åka hem från jobbet upptäckte jag att det var lite luft i höge framdäck. Sitter en hästskosöm i däcket som har orsakat punktering. Blir till att åka in till gummiverkstan i veckan som kommer. Alltid är det något!!!
 
 
Tjing Linda
 
 


Premiär

Skrivet 2012-07-13 Klockan 19:16:48

Idag red jag ut för första gången på Zilona och lämnade fölet i hagen. Zoe hade ju sällskap av Herman och Vilja i hagen.Det gick superbra :-) Jag red med Miranda och Maräng i skogen och var borta ca 20 min. Så kul!!! Nu kan vi dra igång på allvar så smått.
Har varit till veterinären oxå. Vilja fick sin andra spruta och gammelkatten Märta fick somna in för gott. Nu ligger hon begrav intill fläderbusken vid torkvindan i solen. Märta blev 19 år.
Vi har rivit i ponnystallet oxå. Pierre har bilat bort massa golv och jag har rivit ner alla gamla elledningar som satt kvar i taket. Känns som vi har fått mycket uträttat idag och jag kan med gott samvete sitta så här framför datorn en stund och surfa runt lite, mätt och belåten efter grillat till middag ;-)
 
Tjing Linda
 
En fin bild från när vi var ute på Gräsö i helgen. Tony känner på vattnet ;-)
 
 
 
 
 
 


Tattoo

Skrivet 2012-07-12 Klockan 21:09:13

Jahaja, så var det dax för ännu en tatuering. Idag har vi varit hos Rikard och smyckat våra kroppar. Miranda gjorde sin första, Pierre fortsatte på sin helarmstatuering och själv gjorde jag en ängel på vänster överarm. Jag har ju en djävul på den högra ;-) Vi har haft en mysig dag i Åkersberga/Solna. Hemma på Lestebo har det dock varit kaotiskt enl. de telefonsamtal jag haft med Tony. Det har blixtrat, åskat och kommit över 70 mm regn under dagen!!! Vi valde verkligen "rätt" dag att vara borta för vi har haft sol hela dagen. Mycket pyssel med hästarna har det blivit för Tonys del. Zilonas föl Zoe kan ju inte stå ute i regnet hela dagen så Tony har släppt in och ut hästar mest hela dagen. 
 
Annars har jag idag hunnit med att städa i Pierres lägenhet. Nu är här fint och iordning tills Sara kommer hem imorgon och stökar ner igen ;-)
Har hälsat på mamma oxå. Hon var väl rätt så ok, lite kraftlös men ändå vid gott mod. Vi åkte på en lite sightseeing ner till Flaxenvik. Vi åkte förbi Ättarö och Gårdslöten, mina gamla hemtrakter och det var kul att se.
 
Pierre är nu på Riskettan på bilskolan och när det är slut kring halv 10 åker vi hem till Lestebo igen. Imorgon är jag ledig och vi ska bla. åka med Vilja till veterinären för vaccinering. På lördag och söndag jobbar jag. Men nu i helgen är ju Piere med upp så han hjälper oss jobba lite med K. Pierre har förresten fått ett extrajobb. Han har den sista veckan jobbat på ett byggföretag som river golv inne på Sabbatsbergs sjukhus. Det är ingenting fast utan de ringer när det behövs hjälp men det är ju bättre än ingenting. Pengar är ju alltid välkomna :-)
 
Tills nästa gång...
 
Tjing Linda
 
  


Midsommar

Skrivet 2012-07-02 Klockan 18:41:15

Midsommar har passerat med så där drygt 1 vecka och först nu har jag fått möjlighet att sätta mig och blogga. Anledningarna till det är många. Internet strular emellanåt, jag jobbar, mamma har varit dålig och orken har trytit. Men nu så ska jag uppdatera er med det senaste.
Midsommarfesten fortlöpte finfint. Vilken härlig dag vi hade. Även våra gäster verkade nöjda med dagen. En bra slant i bidrag till vår flaggstång blev det oxå. Tusen tack alla som var med på den. Tonys mamma Barbro och hennes man Eive har varit hos oss i 1 vecka. Mycket fick vi hjälp med bl.a. vedklyvning, matlagning och pyssel inför midsommaraftonen. När alla släkt och vänner hade gett sig av efter midsommar kändes det faktiskt ganska tomt här på Lestebo. Det här är ju en gård som gör sig väldigt bra med massor av liv och rörelse.  
Var i förra veckan till kära mor för att hälsa på och sova över. Tyvärr blev mamma på kvällen så dålig att hon var tvungen att åka in på sjukhus. Är kvar där ännu men mår lite bättre.  
Igår var vi till pappa och Berit för att grilla och se finalen i fotbolls-EM. Där blev vi kvar över natten och kom hem i dag på fm.
Tony har idag skjutsat hem Pierre till Åkersberga, hälsat på mamma på KS och hämtat Mirandas kompis Helia som ska vara har upp ett tag igen. Hon var ju oxå här i lite drygt en vecka över midsommar.
Imorgon ska jag och Kevin åka på bilutflyckt med Kevins assisten Ingrid. Hon ska visa oss runt på lite fina smultronställen här i norra Uppland. 
Den här veckan jobbar jag bara tors och fre så jag ska väl se till att få lite gjort här hemma oxå. Klippa gräs, måla vitt på stallet och tvätta bilarna står bl.a. på agendan. Miranda och Helia ska försöka måla färdigt carporten om vädret tillåter.
I mitten på månaden får vi besök av våra goda vänner Helena och Janne från Ljusterö. Då ska de ha med sig två gäss och en höna till oss. Det ska bli spännande ;-) Sedan har jag en natt på Sätra Brunn inbokad med syster Marika i slutet av månaden, då sak vi få oss både fot- och ansiktsbehandling. Det ser jag såklart fram emot.
På hästfronten är det numera lugnt. Mirandas Maräng hade ju problem med en hov för lite sen men har nu tack vare hon har fått en sula blivit bra igen. Jag rider Zilona lite sporadiskt här hemma på gården och hon känns jätte fin. Zoe (fölungen) växer så det knakar och är nu mer självständig. Så kanske jag snart kan börja rida ut så smått på Zilona, det skulle vara kul. Tills nästa gång...
 
Ha en underbar sommar och var rädda om varandra!!!
 
Tjing Linda
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!