Lördag

Skrivet 2012-02-25 Klockan 18:34:53

Idag gick jag upp strax före 7. Släppte ut hästarna och mockade. Inne igen blev det frukost och sedan lite dammsugning innan det var dax att ge sig av till badet i Gimo med K. Varannan lördag är det handikappsbad där och K älskar ju att bada så det missar vi inte.
När vi kom hem var det dax att gå en sväng med hundarna, fixa höpåsar, fylla på vatten till hästarna och ta in Roxita och Vilja. Egentligen går dom ute hela dagarna nu men eftersom det blåste och hade regnat/blötsnöat tidigare idag fick dom komma in lite tidigare. Vilja lägger sig ju inte ner och sover när hon är ute och är hon dessutom blöt känns det taskigt att inte ta in dom. Vilja får trots att hon bara är en 3 månaders fölunge kraftfoder både morgon och kväll. På morgonen och kvällen står hon i sin egna lilla spilta med en jätte låg krubba så hon kan nå. Hon är så söt!!! På morgonen får hon en näve müsli och på kvällen en näve betfor och en näve müsli. Efteråt brukar hon sköla ner det hela med en slurk mjölk hos mamma Roxita ;-)
Nu på em har jag pratat i telefon både med syster Camilla och mamma. Allt var bra med dom, mamma hade varit på loppis och fyndat fina gardiner till våra köksfönster. Hon är för gullig, mamma!
Nu har vi precis ätit middag, fläskkotlett med hasselbackspotatis, b-sås, sallad och vitlöksbröd. Det var smarrigt. Om en stund är det dax att gå ut och ta in de andra hästarna och natta dom. Efter det blir det till att krypa upp i soffan med lite läsk och godis och titta på sändningarna från Scandinavium och Göteborg Horse Show tillsammans med Mirran.
Tjing Linda


Brunstmärr

Skrivet 2012-02-22 Klockan 08:04:52

Igår visade Canasta sig från sin sämsta sida (hoppas jag). Hon har varit brunstig nu i några dagar och igår när jag skulle rida började det med att hon inte ville fånga sig i hagen! Hon var ganska bråkig när jag red, eftersom vi red själva. Hon ville vända och gå hem, välja egen väg osv. Väl hemma igen tog jag in henne i stallet och precis när jag tar av henne tränset gör hon en helomvändning i boxen och springer ut i full kareta. Tur att mamma inte stod ivägen för då hade hon blivit översprungen. Canasta skulle ut till hagen fort som tusen tyckte hon. Men icke sa nicke, matte blev ilsk, gick och hämtade "kärringen" och "läxade" upp henne ordentligt. Som straff fick hon stå inne själv en stund och det var mycket upprörande tyckte Canasta. Ja, ja då har man lärt sig en del om den hästen. En riktig brunstmärr är vad hon är!!!
Idag åker mamma hem, hon har varit här sedan i söndags. Kul att få umgås med henne ett par dagar. Imorgon ska vi åka till ridhuset och träna, på fredag kommer troligtvis morfar och vi fortsätter med Mirrans sovrum.
Tjing Linda


Dokumentärer

Skrivet 2012-02-16 Klockan 19:17:46

Hoppas ni precis som jag har följt Tv-programmet "Mot Alla Odds" som går på tisdagar kl 20.00. Man får i det programmet följa en grupp människor som trots olika funktionsnedsättningar ska gå genom Afrika. Vilka otroliga människor man får följa när dom gör sitt livs resa. Om ni inte har haft möjlghet att se programmet på TV går det bra att se de första avsnitten på SVT Play.
http://svtplay.se/v/2667662/mot_alla_odds/del_1_av_8
Jag har även följt en dokumentärserie i 4 delar som heter "Född att vara annorlunda" i SVT. Där får man följa sex engelska barn med olika former av funktionshinder och deras familjer. Mycket känner man igen men mycket är oxå väldigt annorlunda. Även det går att se på SVT Play.
http://svtplay.se/v/2707735/fodd_att_vara_annorlunda/del_1_av_4?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2432298/sb,p156907,1,f,-1
Jag som nästa aldrig tittar TV har suttit som klistrat framför dessa program. En bra film kan vara nog så fängslande men inget slår dokumentärer med "verkliga händelser och riktiga människor". Att få en inblick i andra männiksors upplevelser, erfarenheter, med- och motgångar gör en mer ödmjuk tycker jag.
Tjing Linda


Helgen

Skrivet 2012-02-12 Klockan 18:41:27

Jahaja, så var den här helgen snart till ända och för min del har den sett ut så här.
I lördags fm red jag och Mirran Valörundan. Efter det åkte vi till Gimo och badade/gymmade. Hemma igen lagade jag middag, fixade nya gardiner i K:s sovrum och tittade på Melodifestivalen.
Idag har K och jag åkt 4-hjuling, varit på promenad i den superfina vintervädret och K har ridit Roxita. Har kollat lufttrycket i däcken på hästtransporten för imorgon är det tänkt att vi ska åka till ridhuset igen med Maräng. Har nu på em kollat på filmen "Hamilton" och den var väl OK men inte WOW ;-) Idag blev det pastasallad med tonfisk och vitlöksbröd till middag, det var smaskens. Snart är det dax att gå ut till hästarna och ta in dom för natten.
Veckan som kommer ser bl.a. ut så här.
Måndag: Ridhuset
Tisdag: ?
Onsdag: Hovis
Torsdag: Ridhuset
Fredag: ?
Lördag: ?
Söndag: Åkersberga
Tjing Linda


Underbar känsla

Skrivet 2012-02-08 Klockan 20:17:34

Idag red jag och Miranda Pålsmora. Det är en tur på drygt 1 mil. Canasta är så härlig att rida, underbar skritt, ännu underbarare trav och lugn, stor och härlig galopp. Bara det... Jag kan rida i alla gångarter och då menar jag rida inte åka häst som man gör på Herman. Lugnt och tryggt känns det. Jag har verkligen fått mig en fin "tanthäst" ;-)
Bad Miranda ta kort på oss idag men det gick inget vidare. Får göra ett nytt försök en annan dag.
Imorgon har jag inget speciellt på agendan, tror Canasta ska få vila. Passar väl på att städa lite här inne och fortsätta med renoveringen av Mirandas sovrum.
Tjing Linda


På beställning

Skrivet 2012-02-07 Klockan 17:34:01

För att stilla de mest nyfikna kommer här några bilder på vårt nya sovrum...
Vi är iaf jättenöjda med resultatet =) Känns så lyxigt när det tom luktar nytt!!!
Idag har jag varit och handlat och så har jag och Miranda ridit en sväng. Jag på min nya Canasta. Hon är supermysig och ursnäll. Ihopsläppningen med de andra hästarna har gått bra. Canasta går mest för sig själv men Lena förra ägaren sa att det var så hon betedde sig. Imorgon ska jag se om jag kan hjälpa Miranda att riva lite tapet i hennes sovrum och så ska vi ju rida =)
Tjing Linda


Tapetsering

Skrivet 2012-02-01 Klockan 15:09:25

Igår tapetserade vi så sovrummet. Blev klara så där som på två våder då det var tryckfel på två av rullarna, grr!!! Inte kul... Det blev till att åka ner till Uppsala och byta på Rusta där jag köpt dom. Miranda och jag passade på att gå på Hööks och införskaffa lite nödvändiga prylar samt handla på Willys. Idag blev det iaf färdigtapetserat, golvlisterna är på plats och någon av de närmaste dagarna ska vi köpa taklister så jag kan måla och sedan sätta upp. Efter det är det till att flytta in i ett alldeles nytt och frächt sovrum. Sist jag gjorde det var i december 1995 då vi fick stora sovrummet på Ättarövägen färdigt. Har räknat att renoveringen av vårat sovrum här på Lestebo gått på ca 6500 kr. Inte så farligt ändå med tanke på hur fint det har blivit =) och arbetet har vi ju gjort själva med pappas hjälp vill säga. Det är tur att vi har honom som kan hjälpa till med lite av varje.
På lördag ska vi på 80-årskalas och på söndag ska vi hämta Canasta. Ska bli så spännande.. Längtar efter att få rida ordentligt igen och vi får hoppas att det fungerar bra att släppa ihop alla hästarna.
De senaste dagarna har det varit riktigt kallt här nu har det dock blivit lite mildare och det snöar lite lätt. Imorgon ska vi ge oss ut på en tur med Mirandas Maräng i hästtransporten om det inte är oväder. Vi har ju fått in henne i transporten och åkte en pyttelite runda ner till kyrkan och tillbaka men nu tänkte vi göra ett nytt försök och åka lite längre. På måndag är det nämligen tänkt att vi ska ta oss till ridhuset i Gimo och träna...
Tjing Linda


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!