Sista juni

Skrivet 2013-06-30 Klockan 20:51:30

Det har hunnit bli sista juni...
Imorgon går vi in i högsommarmånaden juli och min kära dotter fyller 18 år om 22 dagar. Hon har teoriprov på sin födelsedag och uppkörning den 30:e. Håller alla tummar som går och ber er göra detsamma.
Imorgon går jag på mitt sommarschema på Hemtjänsten. I 5 veckor framöver blir det jobb var och varannan dag men det ska bli skoj!
Kevin har fått sommalov på riktigt nu. Han är helt ledig i 4 veckor. I går var vi på Bakluckeloppisen i Norrskedika och jag fyndade bl.a en del kläder både till mig och K. I dag har vi varit hos morfar och Berit i Tierp. Miranda blev kvar för imorgon skulle dom göra en utflykt till Furuviks parken ;-)
Här om dagen skottade vi bort allt gamalt hösilage och skit som legat i hagen sedan vintern. Det var riktigt vidrigt vad det luktade å vad mycket det var!!! Har även hunnit med att mocka ut hela hönshuset och lagt in nytt. Våra kycklingar är så stora nu, den största och finaste är en tupp det är jag säker på. Det är bra för då får han vara kvar =)
På tapeten står nu att högtryckstvätta stallet, dräktighetsundersöka Maräng på torsdag och spruta igång Zilona för seminering i nästa vecka. Vi ska även försöka hinna med och måla lite på stallet om vädret tillåter.
Men självklart ska jag hinna sola och njuta av den svenska sommaren oxå...
 
Tjing Linda
 
 
 


Midsommarvecka

Skrivet 2013-06-19 Klockan 07:26:11

Oj, oj, oj... Vi är redan inne i midsommarveckan. Tiden går så fort!!!
Vi får givetvis lite främmande på midsommar, hoppas vädret är lika fint som förra året för då hade vi riktig tur.
 
 
Mirandas häst Maräng seminerades igår så om allt går bra och hon tar sig så väntas det bli en "liten" fölunge nästa år. Om ett par veckor är det dax för min Zilona att semineras.
Vi håller som bäst på att städa i stallet, tömma boxar och ska till nästa vecka högtryckstvätta. Hästarna går ute hela tiden och det är såååå skönt. Inga tider att passa och ingen hästdynga att skotta. Man får passa på att njuta, uppstallningssäsongen börjar säkert i början på september igen och då varar den i åtminsone 8 månader.
 
Jag jobbar lite xtra på Htj bland annat idag å i helgen men annars går jag inte på mitt sommarschema förräns v 27.
Vi har lite utflyckter att se fram emot i sommar oxå. På måndag som kommer åker jag och Tony tillsammans med pappa och Berit på kryssning. Pappa fick det av oss när han fyllde 70 år i maj. Sedan har jag sommarkonsert med kören på onsdag i nästa vecka. I början på juli åker jag och Tony till våra vänner på Ljusterö. Vi har ju börjat med traditionen att åka på en skärgårdstur tillsammans varje sommar, det här blir tredje sommaren. Utflycktsmålet är inte bestämt ännu men det ser vi givetvis fram emot. Helena har dessutom blivit mormor så kanske vi får träffa lilla killen oxå ;-)
 
Nu önskar jag er alla en riktigt Glad Midsommar för det ska vi ha!!!
 
 
 
Tjing Linda
 
 
 
 


Strömsholm

Skrivet 2013-06-10 Klockan 18:15:06

Trötta men otroligt nöjda med Nationaldagstävlingarna på Strömsholm kom vi hem igår kväll jag och Miranda. Vi åkte dit i torsdags och har sovit på hotell i Västerås i tre nätter. En riktig minisemester med massor av fina hästar i såväl hoppning som dressyr.
 
Det här ekipaget var extra roligt att se, Emelie Brolin på valacken Briman. Emelie är dotter till Chris & Lars Brolin som jag jobbade åt sommaren 1990 och 1991 på Brolötens stuteri i Södermanland. Jag jobbade där två sommrar som hästskötare och ridlägerledare.
Många andra fina ekipage såg vi oxå men även en del riktigt dåliga. Förvånas över att kvaliten på många ekipage bland såväl ponnyer som hästar är riktigt usel fast det rids på hyggligt hög nivå. Däremot kan man inte klaga på arrangörerna och miljön kring Strömsholm, ett riktigt hästmecka!!!
 
 
Tjing Linda
 
 
 
 
 
 


Dikning

Skrivet 2013-06-03 Klockan 18:23:40

Nu håller vi som bäst på att dika i sommarhagen. Vi har ju haft ganska vattensjukt där nere eftersom dikena har trampats igen av grannes djur som gått även på våra marker innan vi flyttade hit. Nu har vi iaf hyrt en lite grävare på larvfötter å Tony tillbringar dagarna med att gräva. Jag och Miranda har idag dragit fram en vattenslang som går ner till betet. Även den har grannens djur trampat ner så vi hade riktigt jobbigt att få fram den under alla tuvor. Läckage på tre ställen men det ska vi fixa. Anledningen till att vi vill ha vatten dit ner är för att vi vill kunna stänga ner dom på betet så vinterhagen får vila lite.
Idag dog en av våra 9 kycklingar. Han/hon var svag redan från början och växte inte som den skulle. 8 st pigga å glada kycklingar har vi iaf. På dagarna får dom vara ute i en lite bur så de får lite solljus på sig. Imorgon ska jag ordna en större bur åt dom, dom växer ju så det knakar!!!
 
På torsdag åker jag och Miranda till Strömsholm. Vi ska ha minisemester torsdag-söndag och kolla på Nationaldagstävlingarna. Ska bli så kul, hoppas på fint väder bara eftersom allt är utomhus. Bara 3 nätter på hotell ska bli trevligt, det blir i Västerås.
 
Om en stund ska jag åka på kör, eller i dag ska vi cykla. Övningen är här i Valö första måndagen varje månad. Förra tisdagen hade vi uppvisning i Österby kyrka. Det gick jätte bra, vi var förband åt en engelsk kör som var här på besök.
 
 
Tjing Linda
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!