Januraikyla

Skrivet 2014-01-17 Klockan 10:05:45

Ja, nu har vi riktig januarikyla. - 15 grader nästan konstant och ett par dm snö. Det är så otroligt vackert...
Allt börja landa vad det gäller förändringar på hästfronten och det ska jag nu delge er men först måste jag berätta att en av våra fyrbenta vänner här på gården har lämnat jordelivet. Det är 11 åriga Phalenetiken Vilma som jag tog bort i tisdag. När div krämpor uppstod fanns där inget annat att göra än att ta det tunga beslutet att avsluta hennes liv. Hon har iaf haft ett bra och händelserikt liv med vår familj. En hund med mer personlighet går nog inte att finna, hon trivdes alldeles bäst själv. Osocial redan som valp och levde hela sitt liv med väldigt stor integritet och självständighet.
 
 
 
 
På hästfronten är det följande som kommer hända. 
Roxita, Kevins lilla ponny som han har vuxit ur byter vi mot Lorenco en 13-årig halvblodsvalack med Gimo Ridskola. Han kommer till oss på torsdag nästa vecka. 
Herman, vår gammelgubbe, får gå som sällskapshäst till en D-ponnyvalack nere i byn.
I mitten av februari kommer Safira ett 9-årigt halvblodssto som jag ska ha på foder för att ta ett föl på. Safira ägs av vår nya granne Jessica Nelin.
 
I onsdags hade vi hoppning på lektionsridningen. Vi var bara 3 st, perfekt. Vi fick hoppa mkt och det var studshoppning. Fick uppfattningen om att Wally skulle vara lite av "plockepinn" när det gällde hoppning men han skötte sig jätte bra. Gud vad kul det är att hoppa. Trots massor med års frånvaro från hoppning sitter det lite i ryggmärgen fortfarande.
Idag är det träning för Miranda och Maräng i ridhuset. Vi kommer bara fortsätta träningarna med Maräng januari ut, sedan blir det bara hobbyridning här hemma fram till april och efter det får hon vila fram till fölningen i början av juni. 
I helgen åker jag, T och K ner till Å-berga för att hälsa på våra vänner i Svinninge, det ska bli kul.
 
Tjing Linda
 
 
 
 
  


2014

Skrivet 2014-01-01 Klockan 19:30:32

Första dagen på ett nytt år. Det känns likt andra år spännande å få se vad detta år har att erbjuda. 
Nyårsafton tillbringade vi iaf i stillhet här hemma på Lestebo. Det var jag, Tony, K, Sara å Dion. Vi åt god mat och spelade spel. Mkt trevligt.
Årets första dag har inneburit lite hemlisar som inkluderar hästar men dom är jag inte riktigt villig att delge er ännu förrän allt är helt spikat. Tror iaf att början på detta år kommer innebära en del förändringar för vår del vad det gäller hästar. Å sen har vi ju även en fölunge att se fram emot i juni!!!
 Kevins sovrum håller som bäst på att renoveras. Lovar att lägga upp en bild på hur det ser ut när det är färdigt.
Hoppas ni alla har haft en trevlig jul- och nyårshelg och att ni får ett riktigt bra år 2014.

Tjing 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!