Försommar

Skrivet 2012-05-28 Klockan 08:45:31

Det är verkligen försommar nu. Allt står i blom och det är så fantastiskt vackert ute. Vad har då hänt sedan sist?
Jo, jag och Miranda har varit ner till Kalmar där Miranda gjort tentor i Idrott och Naturkunskap. En trevlig minisemester hade vi trots att det är lite jobbigt att åka bil så långt. Nu hade jag i och för sig hjälp av Miranda som körde halva vägen åt båda hållen. Det gick jätte bra och Miranda är en bra bilförare.
Två söndagar i rad har jag och grannen Annika varit ute på långpromenad med hundarna. Ca 7 km är rundan vi tar runt här i Valö by.
På torsdag är det studenten för vår älskade Pierre. Vi är så stolta över honom att han grejat gymnasiet med så bra resultat och det trots att han bott själv utan ett vakande öga från oss. Han har mognat och blivit vuxen. Fick till och med ett mms från en lunch där han beställt in en räkmacka... det är VUXET det!!!
Idag ska hästtransporten besiktas så jag ska strax gå ut och tvätta av den så den är fin tills dess. I kväll är det grillkväll på K:s skola så då ska vi dit en stund. Annars rullar det på som vanligt här hos oss på Lestebo. Det börjar närma sig midsommar och våran inflyttningsfest, det ser vi såklart fram emot.
Tjing Linda


Sommarsäsong

Skrivet 2012-05-15 Klockan 09:13:46

Nu börjar så smått sommarsäsongen dra igång på allvar. I går klippte jag gräset för första gången. Miranda och jag stängslade oxå färdigt beteshagen så i slutet på nästa vecka kan vi nog släppa hästarna på bete. Roxita och Vilja har i några dagar nu gått här på gården och betat. det är bra så dom får vänja sig lite. Ponnysar har ju lätt att få fång om de släpps på för kraftigt bete. Stora hästarna går ute om nätterna och Roxita och Vilja står i varsin box om natten. Måste ju börja avvänja det där lilla "pjölet" så smått.
I morgon onsdag åker Tony, jag och K ner till Å-berga och sover över hos våra vänner Anita och Helge. Miranda är hemma och håller ställningarna. När vi sedan åker hem igen på torsdag tar vi Pierre med oss upp. Nu ska vi fira hans födelsedag, lite i efterskott. Måndag till onsdag nästa vecka åker Miranda och jag till Kalmar. Miranda ska ju göra några tentor där.
Jag jobbar några kvällar i veckan på Hemtjänsten och det fungerar bra. Första tidens osäkerhet börjar lägga sig och jag känner att jag trivs bra att få gå hem till äldre och förgylla deras tillvaro om än dock för en kort stund.
Nä nu ska jag gå ut och göra lite nytta, det är ju skapligt väder!
Tjing Linda


Operation

Skrivet 2012-05-10 Klockan 09:03:10

Min kära mamma drabbades för ett antal år sedan av munhålecancer. Opererades för det och fick en tuff strålbehandling. Hon friskförklarades men man har efter det upptäkt att hon har metastaser i bl.a lungorna och äter nu cellgiftstabletter för att hålla sjukdomen i shack så gott det går. Strålbehandlingen hon fick medförde att hennes vänstra underköke strålskadades och "dog". I tisdags opererade man så bort en del av underkäken. Resultatet kommer innebära att mamma blir sned och insjunken i ansiktet på vänster sida och kommer ha svårt att äta och kanske prata.
Ni kan tro att jag blev himmelsk glad i går kväll när hon ringde och talade om att operationen gått bra och hon lät precis som vanligt, hade inte alls svårt att prata. Åh, min tappra mamma. Hon gör verkligen allt som står i hennes makt för att hennes tid här hos oss ska bli så lång som möjligt. Hon är en riktig kämpe. I morgon ska jag åka och hälsa på henne, det ska bli kul. Nu håller vi alla tummar att tillfrisknandet ska gå bra och att hon snart får komma hem och njuta av våren och sommaren.
Tjing Linda


Valborg

Skrivet 2012-05-05 Klockan 09:18:52

Jaha, så har vi hunnit några dagar in i maj oxå. Tiden går så rysligt fort. På Valborg hade vi mamma, Sara och Dion här så jag tänkte bjuda på lite kort från då.
Har jobbat en del på Hemtjänsten och det är väldigt roligt. Skulle lätt kunna jobba där heltid eftersom dom skriker efter personal men jag har ju redan mitt jobb med K så jag hoppar in när det passar vårt schema här hemma.
Den här helgen ska vi bara ta det lugnt. Idag ska jag gå bort med Miranda till volten och se om hon kan hoppträna lite. Efter det ska hon och jag börja fixa med sommarhagen. Det behövs ju tas bort lite mer taggtråd och sedan dras ny eltråd. Det är inte jätte roligt väder, grått och lite regn i luften men det kanske lättar fram på dagen.
Träffade grannen Per igår och han berättade att vargen setts i grannbyn, Gulp!!! Visste att den setts i Österby men inte här. Det känns lite otrevligt. Förhoppningsvis var den väl bara på genomfart men jag som går med hundarna lösa i skogen blev allt lite orolig. Tänk om den tänker slå ner sitt revir här i "vår" skog?!
I morgon kommer Roxitas lilla medryttare Emelie och hennes mamma Karolina igen. Miranda lasttränade Vilja igår och det var ju inga som helst problem. Hon har ju åkt en gång till ridhuset med Roxita men nu gick hon på alldeles själv. Det är ju praktiskt med ponnier på det viset att det allt som oftast går att muta med lite mat och müsli älskar fölis =)
Regnbåge över Lestebo
Sara, Dion & Miranda tog en körtur med Roxita
Sara på Roxita & Miranda på Maräng - storleksskillnad?!
Mamma stryker Tonys skjortor
Dion var världens bästa kattskötare

Tjing Linda


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!