Kyligt

Skrivet 2013-01-22 Klockan 09:40:15

Det har varit riktigt kallt här från och till i en veckas tid nu. -23 har vi haft som lägst. Gillar inte när det är så kallt, allting blir så mycket mer svårjobbat då.
Allt flyter på bra här på gården med såväl djur som människor. I helgen som var hade vi Pierre här uppe. Han jobbar numera på Kevins gamla skola Habiliteket i Täby, det trivs han bra med.
Igår drog kören igång och det var kul att få sjunga igen. I slutet av veckan beger jag mig ner till Å-berga. Ska ta hem mamma till lägenheten, hjälpa Pierre att storhandla och passa på att hälsa på Helen. 
Idag ska jag jobba em på Htj, jobbade även där i helgen som var. 
Julen är helt bortstädad och nu planeras lite aktiviteter inför våren och sommaren. Jag och Storasyster Marika har bokat in ett besök på Hamam Orintal i U-Väsby i början på mars, det ser jag fram emot. Miranda ska ner till sin kompis Helia i Å-berga på sportlovet. Kanske blir det en tur till Gbg i påsk, det vore trevligt. Vi måste höra hur det ser ut för dom där först såklart. Sedan har jag och Miranda planer på att ev. åka ner till Falsterbo Horseshow i juli. Biljetterna var ganska dyra men det vore så kul att få komma dit och se allt live. Kul är det iaf att drömma/undersöka/planera.
 
Tjing Linda
 
 


Ryggont

Skrivet 2013-01-11 Klockan 16:36:02

Dagen innan nyårsafton drog jag på mig jordens ryggskott. Blötsnö från taket hade rasat ner och givetvis ska jag vara där och röja trots att jag vet att ryggen inte håller för sånt. Ryggen blir alltid överansträngd när K är hemma längre perioder som t.ex. sommar- och jullov. Snöskottning på det är inte att rekomendera. Nyårsafton och de näst följande dagarna var ett rent helvete. Men snabbare än jag trodde började det ge med sig i helgen som var och nu i veckan har det kännts riktigt bra. Tills idag... Blä för min rygg!!! 
Har haft pappa och Berit här på fika. Miranda och jag hade ju bakdag igår. Det blev bl.a. en jätte god butterkaka som jag säkerligen kommer göra flera gånger. 
Igår var jag och Miranda och hälsade på Zoe, Zilonas fölunge från i sommras. Hon hade vuxit och blivit stor, kände igen oss gjorde hon oxå =)
Imorgon och på måndag ska jag jobba på Htj och på söndag kommer hovis.
 
Ha det bäst. Nu ska jag trockla mig ut till stallet och ta in hästarna sedan blir det couscoussallad till middag. Efter det lägger jag mig välförtjänt i soffan och glor på ett eller ett par avsnitt av "Rome" på paddan, jag är ju faktiskt halvt invalid!!!
 
Tjing Linda
 
 
  


2013

Skrivet 2013-01-01 Klockan 22:06:18

Jahaja, så var det till att lära sig skriva 2013. Vi har bott här på Lestebo i dryg 1 1/2 år allaredan. Det har hänt mycket under den tiden. Både roliga och tråkiga saker. När det är tungt och jobbigt får man intala sig, att om det inte fanns, skulle man inte heller kunna glädjas åt det bra. Så sent som idag har vi tagit bort en häst här på Lestebo. Det var en av våra inakorderingar, Cirkus, som fick avsluta sina dagar. 24 år vart den lilla shettisvalacken och matte Elisabeth som haft Cirkus sedan han var 5 månader hade en riktigt tung dag. Som djurägare är det oundvikliga alltid lika jobbigt men hur svårt och bedrövligt det än är i stunden så väger alla fina och trevliga minnen över. För mig skulle mitt liv inte vara ett liv om inte jag fick ha mina älskade djur omkring mig.
 
Jul- och Nyårshelgen har varit lugn. Ovanligt att inte ha Miranda hemma men vi har talats vid på telefon och på lördag är hon hemma igen :-) 3 veckor går fort...
 
Tills nästa gång...
 
Tjing Linda
 
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!