Sovrummet

Skrivet 2012-01-25 Klockan 17:38:11

Anledningen till att jag är dålig på att uppdatera bloggen för tillfället är för att vi som bäst håller på att renovera det rum på nedre botten som ska bli vårat sovrum. Taket är nu på plats och jag ska imorgon måla lite snickerier runt dörrar och fönster. Ev ska vi på fredag åka ner till Uppsala för att kolla på tapeter/färg.
Har inte ridit sedan i lördags men som sagt det får oxå stryka på foten när vi har annat för oss. Imorgon ska jag och Mirran dock rida en liten sväng. Vi har ett par cm snö och några minusgrader nu och det är bra, det blir lite ljusare då och inte lika skitigt!!!
Har idag varit inne i Östhammar och storhandlat på Coop, träffade där grannen Annika och ev kommer dom över på middag på lördag =)
Miranda åker ner till Å-berga i helgen så det blir jag, Tony och K som håller ställningarna här hemma. Förra helgen var det ju vi som var borta. Tur att man kan turas om, det är ju liksom lite svårt att åka bort när man har så många djur. På tal om djur... I mitten på mars kommer våra nya stallkatter till oss, PJ och Loppan. Här kommer en bild på PJ...
PJ står för Pongo Junior ;-)
Pongo var ju Mirandas fina katt som vi tog bort för drygt ett år sedan =(
Tjing Linda


Canasta

Skrivet 2012-01-18 Klockan 17:38:15

Nu är det bestämt...
Den 5/2 hämtar vi Canasta som alltså kommer bli min nya ridhäst, ska bli så spännande!!!
Idag då det är onsdag är det Miranda som jobbar med Kevvan och lagar middag så jag kan i lugn och ro sitta här framför datorn och surfa, blogga och facebooka. Så härligt!!!
Vi håller på med sovrummet vårt och imorgon blir det till att åka till sågen och köpa mer gipsskivor att sätta på väggarna. Vi har ju sådan fantastik tur att sågen/bygghandeln ligger 1 km härifrån, kan ju inte bli bättre.
Ridningen har vi tagit det lugnt med, vädret är så där och hästarna behöver lite vila i mellan åt. Däremot kör vi på med lastträning av Maräng nästan varje dag. Hon är superduktig. Vilja har vi börjat leda i grimma och är nu helt bekväm med att kratsa hovar och borsta sig överallt.
Ska idag efter middagen och den dagliga omgången av Chicago ha lite hundvård. Tror faktiskt att både Smilla och Vilma åker in i duschen ;-)
Tjing Linda


Veckan som gått

Skrivet 2012-01-15 Klockan 07:34:01

Jaha, så har det gått en vecka till. I måndags var jag ner till Åkersberga och hämtade Miranda som varit där och hälsat på kompisar. Passade på att äta lunch hos mamma, det var trevligt. I tisdags var morfar här och vi åkte in till Uppsala och Jula för att köpa lite material till vårt blivande sovrum som är det som står på tur nu. På vägen in mötte vi upp transportören med hästtrailern så nu har vi fått hem den och det känns bra.
I onsdags var jag och Mirran till Focksta Gård och hälsade på Canasta och provred. Det är nu bestämt att den gamla fina damen kommer bli min nya ridhäst och Herman får gå här och lulla ett tag innan vi tar bort honom. Canasta kommer till oss i början på februari.
I torsdags var morfar här igen och fortsatte med eldragningen i sovrummet och i fredags var Tony, jag och K ner till Åkersberga och grattade Jesper som fyllde 19 år. På fm innan vi åkte ner till Å-berga var vi med K på Ackis oxå, han gjorde EEG. Det gick snabbt och bra. Trevligt var det hos Helen och Tomas med god mat och härligt sällskap. Vi åkte hem igen i går fm efter att ha sovit till kvart i 9!!! Skönt att få någon dag ledigt från allting här hemma men det är lika skönt att komma hem igen. Kan inte fatta att Å-berga redan känns så mycket borta efter att ha bott där i så många år.
Det är relativt tidig söndagmorgon och jag ska nu göra mig iordning och gå ut till våra älskade tottisar. Han en fin söndag alla bloggläsare, det ska jag ha. Jag ska gå här hemma och pula med lite av varje och bara njuta av dagen!!!
Tjing Linda


Hästlån

Skrivet 2012-01-08 Klockan 18:41:06

I fredags kom Sara, Dion och Pierre upp till oss. Sara och Dion var här för första gången och tyckte att vi hade det jätte fint. För Dion som älskar djur var det rena himlariket med alla hundar, hästar och hönor. Han red en liten stund på Roxita och Sara blev såklart helt betuttad i fölungen. Hon längtar tills Vilja blir så gamal att hon kan ridas, då kommer hon bli en lagom häst för lilla Sara ;-)
Igår åkte dom hem igen och då passade Miranda på att följa med ner till Berga och hälsa på lite kompisar. Det innebar att jag idag lånade hennes Maräng och red ut på en sväng. Det gick jätte bra, så skönt att rida en "riktig" häst. Vi galopperade till och med. Hon är framtung i galoppen men vi jobbade på och det gick riktigt bra.
På tal om "riktig" häst, på onsdag ska vi och hälsa på och provrida Canasta. Det ska bli så spännande!!!
Imorgon ska jag in till Ultuna med Smilla för att ta blodprover nu när hon ätit sin epilepsimedicin i snart 1 mån. Sedan ska jag ner till Berga och hämta Miranda och ta emot transporten som vi ska få levererad imorgon, nice =) På tisdag kommer pappa och vi ska se om vi kan börja fixa iordning i Tonys och mitt blivande sovrum på bottenvåningen.
Vi hörs längre fram i veckan.
Tjing Linda


Stormar

Skrivet 2012-01-04 Klockan 18:22:29

Ja stormar har vi haft gott om på sista tiden. Först var det stormen Dagmar som ställde till det för oss i juldagarna och nu är det Emil som härjar utanför så det tjuter i fönstrena, hua!!!
Tur säger jag bara att vi har ett stall att ta in hästarna i...
Här kommer två bilder från jul- och nyårshelgerna. 
Albin rider på Roxita
Jonathan, Miranda och jag.
Tjing Linda


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!