Kalasmånad

Skrivet 2013-05-21 Klockan 07:21:39

Maj månad är kantad av kalas och dessutom för jämnt fyllande jubilarer. Förra helgen firade vi ju Pierre som fyllt 20 år med en resa med Eckerölinjen. I lördags var jag till storasyster Marika som fyllde 60 år och hon firades på Gröna stugan i Sundbyberg. En mkt trevlig tillställning med god mat och trevligt sällskap. Nu i helgen som kommer ska kära far firas för idag fyller han 70 år!!! På lördag blir det kalas hemma hos honom i Tierp. Tror jag har kommit på en bra present...
 
Vädret fortsätter att vara stabilt, de hotar om regn var och varannan dag men ännu så länge har vi klarat oss. I slutet på veckan ska vi släppa hästarna på bete så då börjar väl säkert eländet!!! 
Idag börjar Miranda jobba på Lärkbacken, äldreboendet i Gimo. Hon kommer gå som timvikarie där. Är så glad för hennes skull =)
I går var jag på kör och just nu håller vi på att träna inför en konsert med en engelsk kör som kommer till Österby den 28/5. Vi ska agera förband när dom ger en konsert i Österbykyrka ;-)
 
Lilla Roxita hästen skickade vi iväg till fodervärd i lördags, hoppas nu hon får det bra där med en alldeles egen lite ryttare som rider och pysslar.
 
Tjing Linda
 
 
 
 


Fix

Skrivet 2013-05-15 Klockan 16:00:55

I dag har det fixats med allt möjligt faktiskt. Började på förmiddagen att tillsammans med Miranda gå runt sommarhagen så den är redo när det blir dax att släppa hästarna där. Om det fortsätter växa i samma takt blir det i slutet av maj.
Sedan målade jag och Miranda lite på carporten, nu är den snart helt färdig. Efter det var det lunch och sedan rustade jag och Tony hönsgården. 
När jag jobbar på Htj finns den en gammal tant som i sommar fyller 89 år och är otroligt djurkär. Hon tycker det är så kul när jag berättar om alla våra djur. Hon sparar gärna mat som blivit över så jag får ta med mig hem å ge till hönsen och gässen. I går när jag var hos henne skröt jag så om vår fina tupp "lill Harry". Han var så ung när han kom till oss att han lät så roligt när han gal. Men jag berättade oxå att han nu var stor och fin och en mycket bra tupp som höll reda på sina hönor. Jag kanske inte skulle ha skrutit...
Väl hemma upptäcker jag att tuppen är borta. Hönorna har gått in och satt sig på pinnen men tuppen finns inte att hitta. Han måste ha blivit tagen av en rovfågel, så trist!!!
Vi vet ju att risken finns att de blir tagna när de får gå lösa på tomten och inte bara instängda i hönsgården men de trivs ju så bra med det och ser så lyckliga ut när de kan ströva helt fritt. Nu är det dock slut på det!!! Hönsgården är rustad med nättak och fina sittpinnar så nu får de fyra hönor vi har kvar snällt gå där. Känns bra att ha ägg på kläckaren vi behöver verkligen utöka vår flock!!!
 
 
Tjing Linda
 
 


Ägg

Skrivet 2013-05-06 Klockan 17:28:42

Vi har fått låna äggkläckare av min syster som för övrigt fyller år idag, Grattis Camilla :-)
Så nu har vi 24 ägg på "jäsning" som vi hoppas det ska bli kycklingar av om ca 3 veckor. Så spännande... 
Vädret har varit kanon de senaste veckorna om än det har blåst en hel del. Det har iofs bidragit till att det torkat upp ordentligt i markerna här omkring. Ponnyerna har gått ute på nätterna ett par veckor nu men i natt som var fick även de stora gå kvar ute. Så skönt!!! Ingen mockning och mkt enklare hantering. Vi tar dag för dag för vi vet ju att det kan komma bakslag.
Ikväll är det kör, alltid lika kul. På onsdag åker vi ner till våra vänner Helena och Janne på Ljusterö och på torsdag fyller ju Pierre 20 år!!! Vi firar dock honom på lördag med en lite utflyckt, kan inte säga vad det är ännu för det ska ju vara en överraskning ;-)
 
Tjing Linda
 


1 maj

Skrivet 2013-05-01 Klockan 20:42:13

Våren har kommit på allvar känns det som. Gårdagen firade vi med grannarna, åt middag tillsammans och åkte sedan ner till vårkasen i Valö. En fin kase och massor av fyverkerier fick vi se. Vårsånger sjöng vi såklart oxå, en riktigt mysig kväll.
I dag har jag städat här inne, torkat golv, dammat och bytt dukar. Jag, Kevin och Annika åkte till Masungskogen och handlade växter på fm. En långpromenad med hundarna har vi oxå hunnit med. Hemma igen tog jag tag i att ta fram trädgårdsmöbler och fixa iordning på uteplatserna. Det blev fint och så planterade jag givetvis de växter jag köpte. 
Småhästarna har fått gått lösa på gården idag och betat så smått på de lilla gröna som ännu finns.
Nu på kvällen red jag och Miranda en liten sväng som vi kallar Lund. Den tar ca 45 min men då galopperar vi ganska mycket, det gillar hästarna.
Imorgon åker jag ner till Å.-berga och fixar slutstädning i mammas lägenhet. På fredag kl 14 är det tillträde för nya ägaren. Jag får hjälp med städningen av min kära vän Helén. Jag ska passa på att hjälpa Pierre med lite fix i hans lägenhet oxå så det blir där jag sover mellan torsdag och fredag.
 
Till nästa gång...
 
Tjing Linda
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!