Bästis

Skrivet 2012-03-31 Klockan 19:16:10

I går kom min bästis Helén upp till oss. Vi lärde känna varandra för 15 år sedan när våra barn skolades in på dagis samtidigt. Vi är ganska olika till sättet men vi har fantastiskt kul tillsammans och kan prata om - ALLT. I går klippte Helén håret på mig samtidigt som vi tittade på "Let´s Dance" och pratade om allt och inget. Det är otroligt skönt att ha en vän man kan dela allt med.
Idag kom Tony och Tomas upp med virke som Tony sågat hos svågern Sten. Tomas var snäll och ställde upp och körde det i sin lastbil. Natten och morgonen bjöd på ett riktigt snöoväder och vi hade dessutom strömavbrott i ett par timmar. Det klarnade dock upp och blev finare väder fram på dagen så jag och Miranda begav oss till ridhuset och hoppträning med Maräng. Helén och Tomas åkte hem på eftermiddagen.
Nu har vi ätit middag och ska strax bänka oss i soffan framför finalen av "Gladiatorerna".
På måndag kommer skrotbilen och hämtar en all skrot vi har rensat under hösten och vintern. Ska bli så skönt att bli av med det bråtet. Annars har vi inga direkt planer för den kommande veckan. Kevin har påsklov och Ingrid kommer jobba här hemma. På fredag åker ju Tony och jag ner till Göteborg och hälsar på några dagar över påsken. Pierre och Miranda blir här hemma med Kevin och håller ställningarna. En del övningskörning lär det nog bli i veckan för nu är alla papper och avgifter i sin ordning för att köra på riktigt =)
Tjing Linda


Baksidan

Skrivet 2012-03-27 Klockan 08:16:49

Det finns en baksida med djurhållning och det är att man vet att man en dag måste skiljas från dom. Tyvärr har vår fina Canasta fått vandra vidare efter att ha blivit akut sjuk i fredags. Hon blev inte långvarig hos oss, bara 1,5 månad men vilket djupt avtryck hon gjorde. En sån fin och klok häst får man leta efter. Vår förhoppning var att hon skulle få många fina år hos oss men nu blev det tyvärr inte så. Jag kan bara säga att hon fattas oss, spiltan gapar tom i stallet och hennes breda fina bläs syns inte i mörkret längre vid insläppet.
Livet på landet går trots ett lite tyngre hjärta för tillfället vidare och idag är det dax att lägga golv i Mirrans sovrum. Ska bli så spännande.
Tjing Linda


Det är vår

Skrivet 2012-03-21 Klockan 20:31:27

Efter bakslaget i måndags, då vi iaf hade vinterns värsta snöstorm, kan vi återigen konstatera att våren är här. Idag har det varit dryga 15 grader i solen. Både på hundpromenaderna och när jag tog en ridtur på Canasta förundras jag över hur ljuvligt det känns när våren äntligen är här. Och det är ju ändå från en förhållandevis kort och mild vinter. Fåglarna kvittrar, tussilagon lyser gul i dikeskanten och jag njuter i fulla drag.
Kan dock inte låta bli att förundras över det jag hör och ser av livet runt omkring mig. På radio i morse till exempel pratades det om att promenera med stavar, sk. stavgång. En av programledarna hade införskaffat sig stavar men tyckte det var så oerhört pinsamt och med risk för betraktas som en pensionär kunde hon inte tänka sig att gå med stavarna om hon inte gömde sig bakom solglasögon och keps. Men allstå va? Varför är man så innerligt rädd för vad andra tycker och tänker om det man gör eller hur man ser ut? Ibland känns det som livet är en ända stor tävlig där vi ska bräcka varandra i duktighet och prestationer. Är vår egen lycka mätt i andras åsikter eller har vår existens här på jorden en högre mening än så?
En anna sak som jag funderat över när jag har tid att tänka och reflektera är att trots att man har en stor familj, massor med vänner och känner sig både älskad och uppskattad kan man ändå känna sig oerhört ensam ibland. Varför är det så?
Tjing Linda


Vad är det för fel...

Skrivet 2012-03-13 Klockan 21:01:16

Vad är det för fel på mig? Att det ska vara så svårt att uppdatera bloggen?! Ja, ibland hinns det bara inte med. Har haft en del strul med fondtapeten i Mirandas sovrum som vi är tvugna att göra om eftersom den missfärgades av limmet!!! Har varit i ridhuset med Maräng, haft besök av Helén och Jesper samt själv varit till Åkersberga för att träffa delar av släkten och hämtat våra fina kattungar.
Idag har det varit soligt och varmt här men det har blåst halvt storm. Har ägnat dagen åt att bland annat kelat med kissarna, tvättat bilen och halva hästsläpet... Körde upp gräsmattan när jag skulle vända släpet eftersom jag suger på att backa med släp ;-) Så andra halvan av släpet får bli tvättat när det torkat upp lite och det går att vända runt utan risk för att köra fast. har motionerat Roxita ordentligt i dag för första gången sedan hon fick föl. Körde henne till kyrkan och vände, hon tyckte det var superkul för hon var allt lite busig ;-)
Imorgon ska jag på anställningsintervju, ska bli superspännande. Jag sökte lite olika sommarjobb mest på kul och fick svar från ett äldreboende i Gimo där de behöver personal till hemtjänsten. Vi får se...
På torsdag åker vi till ridhuset igen och på fredag kommer pappa och drar lite ny el i Mirandas sovrum. Eventuellt blir det hoppträning för Miranda och Maräng på lördag.
Ja, det är väl ungefär så resterande av den här veckan ser ut för min del. Dessutom håller vi som bäst på att planerar för lite trevligheter längre fram... Den som väntar på något gott...
Tjing Linda


Lördag igen ;-)

Skrivet 2012-03-03 Klockan 18:17:58

Ojdå, det är lördag igen och en hel vecka sedan jag uppdaterade, skäms på mig...
Veckan har bl.a. bestått av ridhusbesök, renovering av sovrum och besök i Uppsala. De senasta dagarna har vi haft riktigt vårväder och all snö är så gott som borta. En hel del is är dock kvar men det ska ju vara fint några dagar till så för hoppningsvis försvinner det då =)
Vi har precis avslutat en god thaimiddag som Miranda och hennes kompis Erika hade tillagat. Det är så lyxigt att få sätta sig till dukat bord. Just nu håller tjejerna på med efterrätt och då passar jag på att blogga ;-) Erika är som sagt här några dagar och hälsar på eftersom hon har sportlov. Pierre har oxå varit här sedan i torsdags då vi hämtade dom vid tåget i Uppsala, men båda åker hem igen imorgon.
Tony har haft nackspärr den gågna veckan och inte kunna göra mycket alls men nu verkar det vara på bättringsvägen. Igår och idag har han och Pierre börjat kapa upp veden för nästa säsong i meterbitar. Sedan ska de klyvas, det kan jag hjälpa till med. Klyva är jag bra på men motorsågning överlåter jag till pojkarna. Jag har limstrukit Mirandas sovrumsväggar idag och målat färdigt. I veckan som kommer blir det till att börja tapetsera. Hon inhandlade mycket fina tapeter när vi var till Rusta i torsdags =)
Min nya häst Canasta är tyvärr halt så någon ridning blir det inte för min del på ett tag. Vet ej vad hon kan ha gjort men halt i traven är hon iaf så det är väl bara att vänta och se och hoppas på att tiden läker...
Jag är ju ingen direkt följeslagare av Melodifestivalen men i brist på annat lär det bli det jag ser till kvällen, det är ju "Andra chansen".
Tjing Linda


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!