Slapparsöndag

Skrivet 2011-10-30 Klockan 18:46:59

Ibland är det skönt med en sån där dag då ingenting är planerat och bestämt utan den får bli som den blir. Idag har det varit en sån dag. Jag vaknade tidigt eftersom man ställde tillbaka klockan inatt och jag är morgonpigg redan sen tidigare ;-) Ja, ja, jag satt vid datorn och surfade runt lite 1 timme innan det var dax för frukost.
Förmiddagen ägnade jag mig åt att packa upp och ställa iordning lite på Tonys kontor så nu ser där respektabelt ut. Käkade lunch och spöade efter det resterande familjemedlemmar i ett parti Chicago =)
På em gick jag och Tony ut i skogen och hämtade hem ytterliggare en korg trattisar ;-) Efter det fixade jag och Mirran lite med hästarna, borstade, gav dom mat och bytte täcken. Det ska nog bli regn inatt och då måste dom ha täcken som klarar väta.
Efter middagen spelade vi lite kort till och denna gång var det Tonys tur att vinna... Han fick 4-tal den rackaren!!!
Nu har jag precis ordnat kring bla, el, vatten och sopor på Bladvägen. Allt sådant måste ju avslutas eller ägarbytesregestreras innan överlåtelsen den 10/11.
Veckan som kommer är det ju höstlov och K kommer vara hemma. Hans assisten Ingrid kommer dock jobba här hemifrån mån-tors. K fyller ju år på torsdag så lite kalas lär vi nog ha. Imorgon kommer pappa igen och vi fortsätter med stallet. Mirandas kompis Ronja och hennes häst Laylock kommer imorgon oxå, de stannar nog hela veckan. Det blir kul för Miranda med lite tjejkompis sällskap =)


Tjing Linda


Hästfoton

Skrivet 2011-10-29 Klockan 18:32:59

Idag åkte jag, Miranda och Kevin till Österbybruk för att gå på en bra hästaffär de har där. Tyvärr blev det inget handlat, vi hittade inget vi behövde, Ja,ja då sparade vi pengarna till annat =)

På em när K hade sovit middag gick vi ut i det fina höstvädret. Jag och K åkte lite 4-hjuling medan Miranda gick på promenad med Maräng. Jag hade kameran med mig ut så här kommer lite kort på våra fina hästar och Min fina dotter =)

Maräng & Miranda


Roxita & Miranda


Herman & Miranda

Trevlig lördag önskar jag er alla.

Tjing Linda



Trattisar

Skrivet 2011-10-24 Klockan 19:11:14

I söndags när vi kom hem från våra vänner i Svinninge gick Tony och jag ut och plockade svamp. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Vi gick inte långt och var inte borta länge men korgen blev proppfull och vi hade kunnat plocka lika mycket till bara på dom platserna vi hittade på...



Maken till mycket svamp har jag aldrig varit med om och Tony som har många års erfarenhet säger detsamma. Kul är det iaf men det innebär oxå en del arbete med att ta om hand om all svamp. Det är Tonys uppgift ;-)

Skönt att ha Mirran hemma igen och idag red vi tillsammans. Vi red till volten och hästarna skötte sig riktigt bra. Miranda ramlade dock av Maräng då dom galopperade, sadelgjorden var inte ordentligt spänd så sadeln gled på sniskan och Mirran föll i backen. Hon slog sig dock inte som tur var.
Imorgon kommer pappa och vi ska fortsätta vårt arbete i stallet. Miranda och jag har mätt och ska nu rita upp boxarna och skicka in för offert till lite olika tillverkare. Storhäststallet ska vara lite "finare" så där beställer vi fronter, dörrar, galler och fönster medan ponnystallet får bli ett hemmabygge.
Tony har sågat ner päronträdet framför huset och det blev otroligt mycket ljusare. Nu ska all ris och ved tas om hand om oxå.
Ingen snö ännu men det kan nog komma när som helst så förhoppningsvis hinner vi sätta på vinterdäcken den här veckan.

Tjing Linda



Höstfoton

Skrivet 2011-10-22 Klockan 13:03:29

Idag är vi bjudna på middag hos våra vänner Anita och Helge i Svinninge. Passar väldigt bra för ikväll kommer ju Miranda hem igen från Gran Canaria och då ska vi hämta henne i Täby. 
I väntan på att klocklan ska bli 15 och vi ska åka var jag och Kevin ute in stund på fm i det fina vädret och tog lite fina höstbilder. De kommer här...














Trevlig helg.

Tjing Linda


Jag bara lovar och lovar...

Skrivet 2011-10-20 Klockan 16:03:35

Jag lovade ju att fota lite här inne och lägga upp på bloggen. Några kort har jag tagit men inte många. Här kommer iaf några bilder från bla. köket, vardagsrummet och övre hallen. Bilderna är inte super för det är ju med mobilkameran jag har fotat. Mirran har ju systemkameran...
Fick sms av henne igår förresten och då hade dom mulet väder så de skulle gå till centrumet för att ev göra lite shopping ;-) Tror absolut hon kommer hem med något fint!!!
Övre hallen
Övre hallen



Köket



Vardgasrum

Nu är det dax att väcka "lillebror" som sover middag sedan ska jag göra raggmunk med bacon.
Tjing Linda


Takbjälkar

Skrivet 2011-10-17 Klockan 19:36:59

Stallbygget fortsätter och idag när pappa var här höjde vi två takbjälkar till. Nu är tre av fem bjälkar höjda :-) Vi fortsätter imorgon.
Jag har longerat Maräng idag och hon var så duktig trots att det var på ängen och att det blåste en del. Blåst har en tendens att förflytta hästarnas nerver utanpå skinnet med allt vad det innebär.
Jag fortsätter så smått att möblera, pynta och fixa iordning här inne oxå. Möblerna vandrar runt lite innan de hittar sin bestämda plats ;-) Ska försöka fotografera lite imorgon och lägga upp här på bloggen, vet att vissa av er läsare är väldigt nyfikna... Eller hur mamma?
Fick tag på Miranda igår iaf, de hade det superbra. Sol och varmt och de hade varit nere vid havet hela dagen.
På onsdag ska jag åka in till Ultuna igen för att ta ytterliggare prover på Smilla. Hon har inte haft några kramper sedan förra onsdagen och jag hoppas verkligen vi kan få ordning på ev medicinering snabbt så vi slipper ytterliggare sådana.
Nu på kvällen när jag gick ut för att ge hästarna sitt kvällshö såg jag räven smyga omkring vid hönsgården. Jag stod blickstilla och den såg mig inte så det var nästan jag kunde sträcka ut handen och ta på den. Tur att hönapöna och tuppeluppe är instängda i trygga hönshuset om natten och där ska räven inte kunna ta sig in.

Tjing Linda



Flyttlass

Skrivet 2011-10-16 Klockan 19:47:09

I går kom så Tony och Tomas upp med resterande av våra möbler. De hade slitit hårt med att packa och stuva allt i Tomas lastbil. Väl här var det bara till att lasta ut allt. Men det gick relativt fort ändå. Jag och Helén hade ju förberett där allt skulle stå och hjälpte givetvis till att bära och kånka!!! Skönt är det iaf att ha fått alla våra möbler hit och att få möbler upp hela vårt 273 kvm stora hus =)

Idag söndag åkte så vännerna hem och jag skrittade över med Herman till hovslagaren för nu var det hans tur att ha tappat en baksko. Det var lätt fixat och Tina som hon heter är supertrevlig så jag blev kvar ett tag och "snackade skit" =)

Nu på em har vi varit över hos grannarna Ellert och Eva som bjöd på godfika. De packar ihop för säsongen nu och återkommer i vår. Då har vi blivit lovade att få följa med dom på Bilbingo, det ska bli skoj.

Har försökt ringa Miranda på Kanarieöarna men inte lyckats få tag på henne ännu, ska göra ett försök lite senare. Imorgon kommer pappa hit så ska vi fortsätta jobba med stallet.

Tjing Linda



Uppsala

Skrivet 2011-10-13 Klockan 16:20:03

I dag har vi varit i Uppsala. Jag å Mirran åkte tidigt imorse med lilla Smilla in till Ultuna eftersom hon igår igen krampade tre gånger på kort tid. De tog blodprover på henne, veterinären skulle ringa när de fått provsvaren. Troligtvis kommer det göras en MR av hjärnan oxå men det skulle vi få tid för längre fram.
Efter Ultunabesöket mötte vi upp Tony, Kevin och Kevins assisten Ingrid På "Hjälpis" där Kevin skulle prova ut nya handortoser. Det besöket tycket Kevin var supertrist och var inte alls samarbetsvillig men några prover fick vi med oss hem iaf.
På vägen hem stannade jag å Mirran på Willys å handlade, så nu är här påfyllt inför "finbesöket" (Helén å Tomas) i helgen ;-)
Imorgon skjutsar jag Miranada till A-C för på lördag åker dom ju till Gran Canaria. Innan vi sticker ska jag hinna gå med hundarna, rida å hämta K på skolan så imorgon lär jag inte hinna blogga...
Vi hörs på lördag eller söndag istället.
Tjing Linda


Gårdsarbete

Skrivet 2011-10-12 Klockan 09:18:30

Idag har vi lite div. gårdsarbete att utföra. Jag har nu på morgonen krattat bort alla löv från gången och det ska Miranda och jag nu köra bort. Sedan ska Tony hjälpa oss att såga ner de två buskar som står framför entén å skymmer både utsikt och sol....
Trevlig onsdag =)
Tjing Linda


Ny blogg...

Skrivet 2011-10-11 Klockan 20:40:43

Har så smått ledsnat på passagensblogg som jag tycker blir sämre och sämre för mig som bloggare att hantera. Bla. är det numera väldigt krångligt att ladda upp bilder och det är ju inte så kul. Därför gör jag ett försök med denna bloggsida som Miranda även använder sig av i sin hästblogg.

I helgen var Pierre, mamma och storasyster Marika här. Mamma hade köpt med sig tapetar och på lördag förmiddag efter vi varit ute i skogen och plackat lite svamp satte vi igång. Lagom till kvällsmaten var så rummet färdigt...

Tjusigt, eller hur?


Mammas alldeles egna rum där lilla Bella redan gjort sig hemmastadd =)
Marika åkte hem redan på lördagen men mamma och Pierre skjutsade jag hem på söndag em. Passade givetvis på att hämta lite saker på Bladvägen. Nu är det bara de stora möblerna kvar och de går med flyttlasset på lördag. Ska bli så skönt att få våra egna saker på plats.
På fredag skjutsar jag ner Mirran till A-C för på lördag åker de en vecka till Gran Canaria. Hoppas de får det trevligt. Här på Lestebo kommer det allt bli lite tomt.


Hoppas nu den här bloggen passar mig bättre i smaken och att ni som brukar läsa min blogg hittar hit.

Tjing Linda



Välkommen till min nya blogg!

Skrivet 2011-10-11 Klockan 20:34:36



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!