Gott Nytt År

Skrivet 2011-12-31 Klockan 13:31:39

I går kom mamma hit och vi passade på att åka in till Öregrund för att titta på bio. Det blev "The Stig-Helmer Story", den var trevlig och lite lättsam. I dag är det Nyårsafton och mamma och jag har redan tillagat kalkonen vi ska ha ikväll. Den blir nog god, ser bra ut iaf ;-)
Jag och Miranda skulle rida men Herman hade tappat en framsko så det blev inget för min del. Vi har fantastiskt vinterväder här med 2-3 grader kallt och strålande sol. Hoppas det håller i sig några dagar.
Nu har vi ätit lunch och yngst och äldst har gått och vilat middag.
Själv ska jag strax gå ut och ta in Roxita och Vilja. Dom går ute med de andra hästarna på förmiddagarna nu men behöver komma in till eftermiddagen så fölis för lägga sig ner och sova lite. Efter jag har gjort det ska jag färga håret och göra mig lite respektabel inför kvällen. Det blir en lugn och stilla nyårsafton med Tony, Mirran, Kevin, Jonathan och mamma.
Hoppas ni oxå får en riktigt trevlig Nyårsafton och jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År.
Tjing Linda


Mellandagar

Skrivet 2011-12-28 Klockan 10:33:26

Jaha, då var det mellandagar...
Julen flöt på finfint. Vi var bara familjen här hemma och det var sååå lugnt och skönt. På julaftons fm gick jag, Tony och Kevin på familjegudstjänst i Valö kyrka. Det var riktigt stämningsfullt trots att det var vårvärme ute ;-)
En hel del kalppar blev det oxå och slutet av dagen var alla nöjda och belåtna.
På juldagen kom Anita, Helge, Erika och Nellie. Vi åt god mat, umgicks och hade trevligt trots att vi mestadels hade strömavbrott då stormen Dagmar drog fram. Erika stannande kvar på Annandagen när den övriga familjen åkte hem igen.
I går var vi hos pappa och Berit i Tierp, badade bastu och åt god mat.
Idag kommer A-C och hennes pojkar och stannar över natten, det ska bli kul att träffa dom. På fredag kommer mamma upp och firar Nyår med oss.
Ja, dagarna lunkar på i ett rätt behagligt tempo. Lite fix på gården med diverse saker men oxå massor av vila och ledighet, skönt!!!
Tjing Linda


Jullov

Skrivet 2011-12-19 Klockan 11:36:10

Snart närmar sig jullovet för både Kevin och Pierre. Ja, Miranda se hon har varit ledig ett tag redan och kommer så vara tills i mitten av januari. Så blir det när man är flitig och jobbar frenetiskt.
Imorgon hämtar jag Pierre i Åkersberga iaf och hämtar och lämnar julklappar hos mamma. På onsdag ska vi in till Uppsala där Kevin ska på läkarundersökning samt ska vi gå på NetonNet och köpa ny TV och skrivare. TV:n lever sitt egna liv och startar bara när den känner för det. Den är dock 8-10 år gamal och längre håller nog inte dagens apparater.
Tony har fått upp och igång utebelysningen och det känns bra. I stallet håller pappa och Tony på som bäst att färdigställa det sista med belysningen. Ska bli så skönt att slippa sladdlampa med div. sladdar!!!
Hästtransporten stötte vi på patrull med. Företaget gick i KK men det ska nog lösa sig ändå, leveransen blir fördröjd någon vecka eller så bara.
Jag har fått tips av hovslagaren om ett halvblodssto som skulle passa mig oxå, Canasta. Hon är 20 år och vill efter mycket tävlande nu bli en "skogshäst". Kanske kan det vara något för mig isf Herman?! Ja, vi får se, vi skulle höras efter helgerna. Här kommer iaf en bild på den fina "tanten".
Tjing Linda


Julklappar

Skrivet 2011-12-14 Klockan 11:11:18

Åh, det är så skönt...
Alla julklapparna är klara, några kvar att slå in bara. I måndags åkte jag ner till Åkersberga och träffade bl.a. Helén. Passade på att gratta henne då hon har fyllt år. Sov hos Pierre och det känns bra att få umgås lite på tu man hand med honom oxå. Han är en sån fin och gullig kille... å vuxen... jag är så stolt att få vara hans mamma!!! Vi åkte till Jysk och inhandlade ett barbord och två barstolar som han får av oss i julklapp. Det blev jätte bra för nu kan han sitta där med datorn och inte vid köksbordet.
I dag ska storasyster Camilla och hennes man Sten komma och hälsa på oss för första gången. Jag håller på att förbereda lite lunch, det blir "julbord-light".
På em ska jag och Miranda gå till hovslagaren och få nya skor och brodd på hästarna. Ska bli så skönt, då kan vi börja rida igen. Här har ju varit isigt i drygt 1 vecka nu och hästarna har vilat.
Vi har gjort slag i saken och köpt en hästtransport oxå. Man måste ha det när man bor så här. Både ur träningssynvinkel och om det skulle hända något akut och man måste åka iväg med hästen. Det är en Värmlandsvagnen -04, boggie. Superfin, hoppas på att få hämta den på fredag!
Visa DSC02165.JPG i bildspel
Tjing Linda


Stallet klart

Skrivet 2011-12-08 Klockan 15:31:35

Nu är stallet klart så där som på belysning. I nästa vecka får pappa komma hit och fixa det. Jag måste komma till Jula för att köpa elkabel först ;-)
Här kommer några bilder...
Hästarna blev minst sagt förvånade när vi släpade in dom i går kväll för första gången ;-)
Vi tar in dom vid åtta-niotiden på kvällen och släpper ut dom vid åtta på morgonen. Skönt är det iaf att få sova lugnt med vetskapen att dom står tryggt i sina boxar.
Fölis växer och blir större för varje dag. Tyvärr har hon drabbats av en envis diarré som inte vill ge med sig. Har försökt få kontakt med veterinärerna på Ultuna sedan i måndags utan resultat. Tror helt enkelt att jag skippar att ge henne den ena av medicinerna för att se om hon blir bättre i magen.
Förra veckan köpte vi en halv gris så ni kan tro att frysen är välfylld. Vi lär inte behöva handla kött innan midsommar!!! Tony har preparerat julskinkan som ska ligga i saltlake i 2 veckor innan den kokas och griljeras. Spännande med helt egengjord julskinka =)
Tony är i Växjö på jobb och kommer hem imorgon. Miranda och jag ska ha myskväll i kväll med krabba, cola, popcorn och film =)
På lördag ska vi till Gimo och bada hela familjen för då är det rehabbad i simhallen och sedan ska vi gå på julmarknad, det blir skoj!
Nu ska jag gå och smälta blockchoklad som jag ska doppa mina kokostoppar jag bakade i förmiddags i.
Tjing Linda


2:a advent

Skrivet 2011-12-04 Klockan 15:59:04

Här kommer lite bilder från en otroligt trevlig adventshelg tillsammans med Daniel, Lena och Hampus.
Lestebos vilja "Lillan" har varit ute och sprungit av sig lite. För att hon inte ska bli kall trots att det är +grader har vi köpt hundtäcken åt henne som passar perfekt ;-)
Fullt ös medvetslös som man säger...
Pierre och Kevin var ute och kollade när fölis rastades.
"Lillan" är ju faktiskt Kevins häst!!!
Lena som är gammal hästtjej fick svinga sig upp i sadeln igen så hon
och Miranda kunde ge sig ut på en sväng =)
Hampus som hunnit bli 6 år fick åka 4-hjuling men det fick vi inget kort på.
Här tillsammans med pappa Daniel efter att ha hämtat en julgran i skogen =)
Fina Lena och Daniel precis innan dom ska åka hem efter en mycket
trivsam helg här hos oss.
Tjing Linda


Lestebos Vilja

Skrivet 2011-12-02 Klockan 08:36:41

Snart har 1 hel vecka gått sedan fölis damp ner här hos oss på Lestebo. Tyvärr har vi gått miste om den veckan i fölis utveckling eftersom hon stått inne på Ultuna hästklinik med mamma Roxita. Vi har dock hunnit fundera en hel del på fölis namn och ändrat oss vad gäller det. Fölis kommer att heta Lestebos Vilja eftersom hon hade viljan att leva trots att hon fick en tuff start. Har vi tur får de komma hem idag, det hoppas vi verkligen, för Guuuud vad vi längtar....
Inatt har herman och Maräng fått stå inne i "lösdriften", det blåste verkligen storm igår kväll och Herman är ju en riktig innegris. Han ÄLSKAR att stå innen medan Maräng gärna slipper ;-) De är verkligen olika de hästarna men oj vad dom tycker om varandra och tur är väl det!!!
Idag är Tony med K till Olmed i Uppsala för att prova ut den nya korsetten, jag ska strax gå med hundarna sedan ska jag fixa med lite gårdsarbete.
I helgen kommer Daniel, Lena, Hampus och Pierre upp. Det ska bli kul att träffa dom alla =)
Trevlig 2:a advent önskar jag er. Hörs igen till nästa vecka.
Tjing Linda


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!