Hoppsan i Galoppsan!!!

Skrivet 2011-11-27 Klockan 06:45:55

Det kan man verkligen säga... Hoppsan i galoppsan...
I går morse när jag gick till hästarna för att ge frukost möttes jag av en liten fölunge!!! Roxita hade under natten levererat en frisk, pigg och urgullig liten fölunge alldeles själv. Vi var ju förberedda på att det skulle komma ett föl men inte riktigt ännu. Vi köpte ju Roxita i maj i år och ville ju då ha henne betäckt med en godkänd ridponnyhingst. Hon tog dock aldrig emot hingsten och när vi hämtade henne i slutet av maj gav förra ägaren oss en hint om att hon faktiskt redan kunde vara dräktig då en av unghingstarna på gården hittats inne i stonas hage i vintras. Ja, inte konstigt att Roxita inte tog emot hingsten, hon var ju redan dräktig...
För ett par veckor konstaterade vi att hon nog iaf var dräktig, magen blev bara rundare och rundare och juvrerna började fyllas. Så i går den 26 november damp det alltså ner ett stoföl, Lestebos Xperia men hon kommer bara kallas Xan.
Det är inte helt optimalt att få en fölunge den här årstiden men det får ju lov att gå det med. Som tur är är det ju ett litet ponnyföl och dom föds ju nästan med vinterpäls och sedan har vi tur att det är så milt ute ännu. Roxita fölade ju i utedriften där vi de senaste veckorna ställt in henne på natten men igår blev vi även färdiga med grundmålningen i stora stallet så nu står dom där inne i värmen, skönt!!!

Nu ska jag gå ut till hästarna och jag tar med mig kameran så får vi se om jag kan få något bra kort att lägga upp här på bloggen på den lilla nykomlingen =)

Tjing Linda


Ny vecka

Skrivet 2011-11-21 Klockan 07:45:58

Så har en ny vecka börjat och så här ser den ut för mig:

Måndag: Ska ta hand om lite av varje här på gården, bla en del av det rens jag har liggandes efter att i helgen ha ansat en del buskar och träd. Mirran och jag ska rida och jag ska åka ner till brädgården och kolla om dom har färg till stallet eftersom vi inte hittade något sådant när vi var i Uppsala igår.
Tisdag: Med K till Ö-hammar för att ta blodprov på fm. Sedan ev börja måla då ;-)
Onsdag: Måla, rida...
Torsdag: Måla, rida...
Fredag: Måla, städa huset och pynta inför 1:a advent!!!
Lördag: Helena & Janne kommer =)
Söndag: Ner till Å-berga för att hämta Mirran hos Erika och Kevin hos Pierre.
Tjing Linda


Elisabethdagen

Skrivet 2011-11-19 Klockan 22:35:47

Idag är det Elisabethdagen och det innebär att både mamma, storasyster Camilla och hennes dotter Frida har namnsdag... Grattis till er!!!
Idag tog jag hand om morgonsysslorna precis som vanligt. Det innebär att jag ger hästarna hö, öppnar till hönorna och går en sväng med hundarna. Efter det väckte jag K och klippte honom med trimmern Tony fick i Farsdagspresent av barnen. Den vara superbra, snabb, smidig och lät inte så fasligt. K var super duktig och blev finfin i håret :-)
Efter det klädde vi på oss och gick ut för att arbeta lite i det fina vädret. K hjälpte mig och Mirran att plocka upp de sista lövhögarna från baksidan, givetvis fick K åka lite 4-hjuling :-)
Tony bytte till vinterdäck på bilarna så det känns skönt att det är gjort.
Efter lunch red Mirran och jag i skogen bakom grannen. Inte en så lång runda men ibland känns det skönt att bara rida lite kravlöst, bara lufsa lite. Det gillar iaf jag och Herman ;-)
Imorgon ska vi åka in till Uppsala och handla färg på Bauhaus. Vi behöver ju vit färg till stallet, där är det ju nu dax att sprutmåla invändigt. Spännande!!!
Tjing Linda


Oj då...

Skrivet 2011-11-14 Klockan 10:52:21

Nu har det hux flux gått flera dagar sedan jag bloggade sist. Har haft mamma här uppe och vi har bla. krattat bort alla löv från framsidan av tomten. Det blev så fint =) Idag åker kära mor hem och vi andra ska åka in till Uppsala och uträttar lite ärenden. Bla. ska K prova ut en ny korsett, det blir jag som följer honom till Olmed medan Tony och Miranda handlar lite av varje hit hem till gården. Jag uppdaterar senare med vad det blev för något.
Rida lär vi inte hinna med idag. Vädret är fortfarande kanon, torrt och milt, så imorgon fortsätter vi med stallbygget.
Däremot har bygget i vårt badrum stått stilla i över en vecka men i dag dök det iaf upp en golvkille som ska börja lägga våtrumsmattorna, det var på tiden!!! Tvättar gör jag ju numera i sadelkammaren där Tony installerat tvättmaskinen tillfälligt, det är en del släpande fram och tillbaka men tur är iaf att jag KAN tvätta.
Storasyster med man har kommit hem från sin "koresa" till Canada. De verkar ha haft en trevlig resa, ska ringa henne så hon får berätta mer utförligt.
Nu väntar vi på att mammas färdtjänst ska komma och K ska äta lite gröt innan vi sticker.
Tjing Linda


Sleepover

Skrivet 2011-11-10 Klockan 07:32:50

Har inatt sovit hos Pierre efter att igår fixat det allra sista på Bladvägen. Idag har de nya ägarna tillträde och det känns så bra att få göra upp affären. Jag kommer inte sakna det boendet även om det har varit jättebra där i dryga tre år. Nu är vi i en ny fas i livet och det är Lestebo som gäller till 100 %. Vi har så mycket planer och idéer där och jag är så lycklig varje morgon jag vaknar och får gå raka vägen ut till hästarna. Stallet växer fram och snart är det dax att börja måla =)
Spännande blir det att se när nästa ägg kommer, kanske någon av de andra hönorna blir inspirerade av Heidi ;-) Idag efter avslutade affärer följer mamma med upp och vi får rå om varandra några dagar, det ska bli kul =)
Tjing Linda


Ägg

Skrivet 2011-11-08 Klockan 20:21:15

Åh, jag är så glad. Nu ikväll när Mirran och jag gick ut för att natta hästar och hönor hittade vi första ägget. Det var Helenas höna Heidi som värpt det för det var grönt, så himla kul :-)
Annars har jag idag målat, isolerat, dammsugit och ridit. Vi red en ganska lång tur som vi kallar Pålsmora. Det är 5 km grusväg där man kan trava/galoppera nonstop sedan vänder man och rider samma väg tillbaka. 1 mil alltså och hästarna blev riktigt svettiga men dom börjar bli lurviga oxå ;-)

Glömde att jag hjälpt Miranda med matte idag oxå men vi har fastnat på ett tal. Jag måste få klura på den någon dag eller så så brukar det lösa sig.
Frågan lyder så här: Det såldes 1200 biljetter till en konsert. Det fanns två priskategorier på biljetter, den billiga för 250 kr/st och den dyrare för 350 kr/st. Totalt gav biljettintekterna för konserten 345 500 kr. Hur många dyra biljetter såldes?

Någon smart som kan hjälpa till kanske?

Tjing Linda



Höstlov

Skrivet 2011-11-06 Klockan 20:54:28

Jaha, så var höstlovsveckan slut. Vi har haft kanonväder och med det menar jag 10-12 grader och mestadels sol. Ingen nederbörd överhuvudtaget och vi jublar för varje dag som går och ingen snö har kommit. Stallbygget går så mycket lättare när vädrets makter är med oss. Mirandas kompis Ronja har åkt hem igen men tjejerna har haft en riktigt trevlig hästvecka och jag har haft lite ledigt från hästeriet. Pierre har varit här i slutet i veckan så honom skjutsade jag hem idag.  I torsdags hade vi kalas för Kevin som fyllde 13 år. Han fick bl.a. fiskar av oss =)
Stallet bygger vi på för fullt och det går verkligen framåt. Nästan allt är isolerat och panelat, snart är det dax för målning, det är så kul och spännande =)
Veckan som kommer ska bostadsaffärena äntligen göras upp. Nu blir Lestebo på riktigt vårat och det känns så skönt.

Tjing Linda


Kompisbesök

Skrivet 2011-11-01 Klockan 20:18:33

Igår kom Mirandas kompis Ronja och hennes häst Laylock hit. Eftersom det är höstlov stannar dom ända tills på söndag. Kul för Miranda =) Idag har tjejerna ridit alla hästar...


Först Laylock & Maräng


sedan Roxita & Herman

Kevins assistent Ingrid har jobbat oxå och idag bakade hon och Kevin 120 småbullar som vart jätte goda =)


På torsdag fyller ju Kevin år och då ska vi ha kalas =)

Imorgon kommer pappa igen och vi fortsätter med stallbygget. Fönster är inköpta så dom ska vi sätta in och fortsätta panela invändigt, kul =)

Tjing Linda




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!